HTML

OptiMiska

"Add meg minden napnak az esélyt, hogy életed legszebb napja legyen" - (Mark Twain) "Az optimizmus a lélek motorja, a mosoly az élet gyújtólángja"

Idézetek

AJÁNLÁSOK

Optimista

Videó

Reklám

Optimizmusom

Utolsó kommentek

A teszt eredménye

2008.04.01. 19:47 irodeak


Hmm. Kipróbáltam az optimista tesztet

Az eredményt ide bemásolom, hogy ha múlik az idő vissza tudom nézni.


Önértékelés:
Nagy elvárásaid vannak magaddal szemben, és bár ezeknek általában meg is tudsz felelni, többször úgy érzed, nem úgy sikerülnek a dolgok, ahogy szeretted volna.
Nem vagy teljesen biztos önmagadban, bár te is tudod, hogy fontos értékeknek és tulajdonságoknak vagy birtokában. Amikor nem feledkezel meg egyéniséged pozitívumairól, olyankor tudod, hogy ok nélkül vagy olykor elégedetlen önmagaddal.

Jótanácsok
Erősítsd meg önbizalmadat, hogy teljesebben kifejleszthesd képességeidet, és ne veszítsd el könnyen az önmagadba vetett hitet. Összpontosíts azokra a tulajdonságaidra, amelyekről tudod, hogy a legjobb oldaladat alkotják. Ne légy túl kritikus magaddal szemben, és ne sajnáld magadtól az elismerést sikereidért, pozitívumaidért.
Szilárdabb önbizalmadra építve sokkal többet hozhatsz ki magadból.
Mindebben segítségedre lehetnek például az Optimista Klub munkatársai, akikhez e-mailben fordulhatsz info@optimistaklub.hu. Akár névtelenül is írhatsz nekik, leveledre, kérdéseidre minden alkalommal ugyanaz a segítő fog válaszolni, így a rendszeres levélváltásnak köszönhetően egy megértő új barátra is szert tehetsz.

Megküzdés:
Sok erőt érzel magadban az akadályok legyőzéséhez. Számodra a nehézségek gyakran inkább érdekes kihívást jelentenek, mint leküzdhetetlen akadályt. Bizonytalan élethelyzetekben sem veszíted el kezdeményező-készségedet. Rugalmasan tudod terveidet lehetőségeidhez és a körülményekhez igazítani, anélkül, hogy fel kellene adnod őket. Legtöbbször képes vagy arra, hogy kedvezõ irányba alakítsd a kellemetlen helyzeteket is.

Jótanácsok
Ne engedd, hogy aktivitásod, kreatív problémamegoldó képességed csorbuljon. Örülj sikereidnek, és használd fel dinamizmusodat arra is, hogy kissé "felrázd" azokat is, akiknek kevesebb jutott a kezdeményező-készségből. Példát mutathatsz társaidnak a problémákhoz való okos hozzáállásból, segíthetsz nekik megmutatni, hogy nem kell feltétlenül megijedni, és megfutamodni a nehézségektől.

Közvetlen optimizmus:
Úgy gondolod, hogy veled csak jó és kellemes dolgok történhetnek a jövõben. Az elõtted álló idõszakot akadálymentesnek látod, nem tartasz tõle, hogy kedvezõtlenül is alakulhat sorsod. Tudod, hogy született nyertes vagy, és hogy nem is csalatkozhatsz szerencsédben. Fel sem merül benned, hogy a véletlen próbatételeket is tartogathat számodra. Optimizmusod már-már irreálisan eltúlzott.

Jótanácsok
Dicséretes a pozitív hozzáállásod, a pozitív elvárások hozzájárulnak ahhoz, hogy aktívan tudd alakítani sorsodat a kívánt célok elérésének irányában. Mégis, talán nem árt, ha számításba veszed a realitásokat is: előfordulhat, hogy jó szerencséd, megtréfál, és váratlan nehézségekkel találod szembe magad hirtelen. Pozitív hozzáállásod ilyenkor a legfontosabb, hogy le tudd küzdeni az akadályokat.

Igen, tudom, kell még egy kis önbizalom.
Bevezetem, hogy  vállon veregetem magam, ha elégedett vagyok valami teljesítményemmel :)

Szólj hozzá!

Címkék: optimizmusom

A bejegyzés trackback címe:

https://optimiska.blog.hu/api/trackback/id/tr38407014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása