HTML

OptiMiska

"Add meg minden napnak az esélyt, hogy életed legszebb napja legyen" - (Mark Twain) "Az optimizmus a lélek motorja, a mosoly az élet gyújtólángja"

Idézetek

AJÁNLÁSOK

Optimista

Videó

Reklám

Optimizmusom

Utolsó kommentek

Mindig pozitívan

2008.04.02. 08:23 irodeak


Gondolkozzunk mindig pozitívan, és optmistán tekintsünk a jelenre, a jövőre.
Sokkal könnyebb így élni!



A várakozásaink ereje - amire meggyőződéssel számítunk, az önmegvalósító próféciává válik.

Másként fogalmazva: az életben nem feltétlenül azt kapjuk, amit akarunk, hanem azt, amire számítunk, amit várunk.

A várakozásainknak hatalmas befolyásoló ereje van. Bizonyos értelemben a saját életünk jósai vagyunk, mert ahogy beszélünk, ahogy gondolkodunk, meghatározza a dolgok, azaz életünk alakulását.

A sikeres emberek közt végzett felmérések azt mutatják, hogy mindegyiküket a magabiztosság, a pozitív jövőkép jellemzi. Mindegyik azt várja a jövőtől, hogy továbbra is boldog lesz, és ritkán csalódik ebben.

A sikertelen emberek várakozásai a jövőre nézve negatívak. Várakozásaikat természetesen be is igazolják. Mert az ember már csak ilyen. Ha választania kell a között, hogy igaza, vagy boldog legyen, hát az előbbit választja.

A várakozásaink befolyása azzal arányos, milyen mértékben tartjuk hitelesnek a forrást. Minél inkább felnézünk a másikra, annál nagyobb hatása lesz az önmagunkkal szembeni elvárásokra.

Forrás: életforma.hu

Szólj hozzá!

Címkék: optimista negatív pozitív

A bejegyzés trackback címe:

https://optimiska.blog.hu/api/trackback/id/tr63406912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása